Plannen maken

geplaatst in: Leren, Verbouwen | 2

Goede plannen vragen goede ideeen en daar konden we best wat hulp bij gebruiken. En wat is er dan fijner dan dat een bevriende architect tegen je zegt, nou ik wil wel een dagje mee en komen kijken…

En het werd een super dag, borrelend van creatieve energie, meten en ideeen spuien. Als je dan ook nog een heerlijke zelfgerookte zalm op een zelfgebakken vers wit brood mag eten, in zeer goed gezeldschap, dan krijg je een voorproefje van wat dit huis voor ons kan gaan betekenen.

Als je dan iets later in de week de tekeningen in de mailbox ziet zitten worden al die ideeen omgezet in iets waarvan je denkt, mijn hemel wat zou het ontzettend gaaf zijn als we dit voor elkaar krijgen.

Het stelde ons ook voor een keus waarvan we eigenlijk wel wisten dat die zou komen. Willen we zoveel mogelijk laten doen door een aannemer en het zo snel mogelijk af hebben of gaan we voor wat we echt willen. Wat betekent dat we veel meer zelf moeten doen en ons geld alleen moeten uitgeven aan alleen de dingen die we echt niet kunnen of niet durven.

We hebben gekozen voor het laatste, wat betekent dat we zelf de boel gaan strippen en een deel ook zelf weer gaan opbouwen. Voor de elektra, CV en andere dingen die we echt niet kunnen, zullen we mensen gaan inhuren. Het betekend ook dat het langer gaat duren, maar wat kan ons dat schelen! We kunnen klussen en ondertussen zorgen dat we 1 kamer houden waar we kunnen slapen enzo. We kunnen als afwisseling lekker wandelen, in de tuin zitten en genieten van alles om ons heen.

We gaan nu eerst beginnen met het strippen van de muren en plafonds, alle voorzetwanden eraf en kijken wat er achter zit. Daarna zal er een constructeur moeten komen, die moet berekenen of de plannen die we hebben mogelijk zijn of dat er in de constructie dingen moeten worden aangepast zodat het wel een veilig geheel blijft natuurlijk. Als we dat weten kunnen we een plan maken en offertes aanvragen voor diverse onderdelen.
Spannend…

Dit weekend gaan we eerst maar eens deze schutting weg halen 

….zodat we dit als uitzicht krijgen.

Wie weet hebben de schaapjes inmiddels lammetjes gekregen.

(het klinkt wel stoer, dat we zelf alles gaan strippen, maar we hebben eigenlijk geen idee, want we hebben zoiets nog nooit eerder gedaan.)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Antwoorden

  1. Poehee hebben jullie daar even een mooi plekje gevonden. Prachtig.

  2. ja he, we moeten nog even wennen aan het idee dat we nu echt iets hebben gekocht nadat we zo lang gezocht hebben. Maar het is inderdaad geweldig.