Ramen: aluminium of hout en welke kleuren zullen we gebruiken?

geplaatst in: Verbouwen | 0

De keuzes van nieuwe raamkozijnen is persoonlijk, kies je voor hout? Dan moet je het echt heel goed onderhouden. Zijn wij types om minstens elke 6 jaar alles grondig te schilderen en alles wat daar bij komt kijken? Nou Mmmm dat weten we echt niet zeker. Dus dan kom je voor de keuze van kunststof of aluminium. In Amsterdam zaten kunststofkozijnen en dat was ontzettend armoedig en lelijk, het was ruw, poreus en eigenlijk niet meer schoon te krijgen.
Dus met dat beeld voor ogen wilden we dat in ieder geval niet. Aluminium is onderhoudsvrij, alleen af en toe aflappen, nooit meer schilderen, dubbelglas en verkrijgbaar in elke kleur die je zou kunnen wensen.

De raamkozijnen in de huiskamer waren nog prima, likje verf (antraciet) en misschien een keer dubbelglas maar dat hoeft niet direct. Het kozijn van de voordeur is niet echt best, maar eigenlijk was een geheel nieuw kozijn en deur niet begroot voor deze verbouwing. Dus rotte delen eruit gehakt, met twee componenten spul keurig gevuld geschuurd, gevuld en geschuurd en schilderen maar (ook antraciet). De voordeur (niet antraciet) en de kozijnen van de huiskamer ook geschilderd (wel antraciet). Dus dat ging prima. Het raam in het kamertje aan de voorkant was echter niet meer te redden. De onderkant was echt volkomen verrot dus daar hebben we een mooi nieuw aluminium raam ingezet in, je raad het al, mat antraciet.

Mensen om ons heen hadden hun twijfels, Zwart? Weet je dat wel zeker? Daar krijg je spijt van, Dat hoort helemaal niet, groen en wit zijn de kleuren hier in het dorp. Maar toen het eenmaal klaar was…


“Ik had het niet gedacht, maar het is eigenlijk heel mooi”, “het geeft het huis een veel modernere uitstraling”. Over de kleur van de voordeur zijn de meningen echter nog steeds verdeeld. Voorlopig houden we deze kleur TARDIS blauw, ook Gentiaan genoemd.

Als er op den duur raam of deurkozijnen vervangen moeten worden dan worden dat ook aluminium kozijnen voorlopig zorgt het gebruik van dezelfde kleur voor eenheid.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail