Paesens is the place to be

geplaatst in: Friesland, Paesens | 1

Nadat we toch wat gedesillusioneerd waren thuis gekomen, zijn we toch maar weer met frisse moed achter de computer gaan zitten en ook nog eens goed naar dat ene huis gaan kijken wat de makelaar genoemd had. Het was iets kleiner en wat ouderwetser maar als je daar een beetje doorheen keek bleek het een grotere tuin te hebben, op een mooiere plek te liggen en toch ook een hoop mogelijkheden te hebben.

Na een week af en toe rondkijken op funda hebben we toch maar de stoute schoenen aan getrokken en gevraagd of er al een overeenkomst was en zo niet of het mogelijk was om de woning te bezichtigen. En we hadden geluk, het was niet gelukt tussen de koper en de verkoper.

Kijken, kijken wel/niet kopen

Daar gingen we dus weer.  Ontzettend lieve oude mensen die naar een aanleunwoning gingen verhuizen. We zagen eigenlijk meteen al dat er best een hoop aan moest gebeuren, maar het huis had een warme uitstraling en het lag inderdaad geweldig met aan de achterkant uitzicht op de waddenzeedijk.

Een aantal maanden ervoor hadden een paar potentiĆ«le kopers al een bouwkundig onderzoek laten doen en twee weken later hadden we eindelijk dat rapport (wat toch nog de helft van het normale tarief koste ) binnen. Er moest inderdaad nogal wat gedaan worden, maar de schatting van de kosten van de bouwkundige maakten dat we het toch voldoende zagen zitten om een 2e bezichtiging  aan te vragen en daar met een super aardige aannemer, die bij vrienden van ons erg goed werk heeft afgeleverd, naar toe te gaan. Het is natuurlijk niet niks om, zonder enige zekerheid dat het een klus zou worden, helemaal naar het noorden van Friesland te gaan om een inschatting te maken van de kosten te maken.

Na de 2e bezichtiging en de inschatting van de kosten zagen we dat het krap zou worden en dat het echt van de onderhandelingen over de prijs zou afhangen. Gelukkig zijn we daar samen in tijd van 1 dag uitgekomen en hadden we een huis gekocht, joepie!

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een Antwoord

  1. Gefeliciteerd!