Het gras is altijd groener aan de andere kant ….

geplaatst in: Tuin | 2

Begin mei hebben we voor het eerst gras gezaaid en dat kwam redelijk op, op de stukken waar de zon flink schijnt. De stukken in de schaduw deden het een stuk minder. Dus we hadden nog wat zaad speciaal voor in de schaduw gekocht en daar nog wat van bijgezaaid. Een enorm verschi van een kaal braakliggend stukje grond naar een sappig groen veldje.

Gras groeit eerst als 1 sprietje en als het regelmatig gemaaid wordt vormt het een polletje en al die polletjes samen vormen een mooi dichte grasmat. Maar in eerste instantie heb je dus allemaal kleine slappe sprietjes en die mag je niet maaien tot ze minstens 6 cm zijn.

Benzine maaimachine kooi of cirkel?

Mivaho had zijn oog laten vallen op een prachtige kooi maaier uit de jaren 60, mooi engels ontwerp, lekker mechanisch en dus lekker sleutelen.

kooimaaier

zo maken ze ze tegenwoorig niet meer…

Dus maaimachine opgehaald bij de, ook graag sleutelende, eigenaar en op naar Paesens. Aan de voorkant zitten houten rolletjes die het gras onder het mes duwen en aan de achterkant zit een mooie wals die de gasmat compact aandrukt. Deze stoere machine is gemaakt voor zo’n prachtig engels gazon, vrij kort gemaaid en compact.

Nu hebben wij in Paesens een hobbelig stukje land, vol met boomstronken en onkruid waar we tijdelijk (voor de eerste paar jaar) een lekker grasveld van trachten te maken. Glad, kort en compact is het zeker (nog) niet.

U ziet het al aankomen…
De prachige maaimachine duwde onze jonge en buigzaame sprietjes prachtig plat, maar maaide het helaas niet kort. We gaan dus op zoek naar een andere, misschien iets geschiktere, maaimachine. Maar eigenlijk gaat het ons aan het hart om deze, na 1 maaibeurt, al weer te moeten verkopen.

Iemand nog tips?

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Antwoorden

  1. was de maai machine wel afgesteld op de goede gras hoogte of kan dat niet?<br />

  2. Ja hij was wel goed afgesteld, alleen is de wals zo zwaar dat hij alles plat drukt, ik denk dat als het gras korter is en er wat stevigere polletjes zijn dat hij het dan prima doet.