Graven en slopen

geplaatst in: Verbouwen | 1

Graven, graven en nog eens graven

De afgelopen weken hebben we 40 (ja echt 40) kruiwagens vol klei, een grote berg geeltjes (Friese metselstenen) estrikken, puin en wortels uit het kamertje aan de tuinkant gehaald.
image

En geen kleine wortels ook, dit zijn de wortels van de grote es die voor de deur stond, de wortels zijn onder het huis door naar de achterkant van het huis gegroeid en zijn op sommige plekken zo dik als mijn dijbeen.

image

Er moet zoveel grond afgegraven worden omdat deze kamer (door de put) zo hoog ligt. Er moet 10 cm isolatiemateriaal en 15 cm beton gestort worden en de kamer moet gelijk worden met de gang die zo’n 10 cm lager lag. Er moest dus meer dan 35 cm af.

image

Door het graven kwam de boog van de put mooi vrij te liggen.

Slopen

Ondanks dat we het ontzettend zonde vinden van het vakmanschap waarmee de put is gemaakt hebben we hem afgelopen weekend toch een kopje kleiner gemaakt. Met in eerste instantie een drilboor de sterkte van de boog doorbroken daarna met een voorhamer het gat groter gemaakt. Na 3 slagen brak de steel echter…
image

Met het vuistje (kleine vierkante hamer) hebben we daarna de hele bovenkant van de put afgebroken.

image

Op dit moment ziet de kamer eruit als een romeins bad. Het “bad” is 1,30m x 2.00m en nog minstens 1,60 meter diep. Onze buurvrouw appte na het zien van de foto… Waaaaaaaaauw BOMMETJE!!!!

Nu nog puin erin, zand erin en goed aantrillen en we kunnen weer verder….

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een Antwoord

  1. GF Koskamp van Horssen

    Ach lieve Sadevi en Mivaho. Het is een groot avontuur dat huis van jullie. Succes ermee. Beppie