De Elektrische Doorstromer Voor Warm Water Zonder Gas

geplaatst in: Verbouwen | 2

Ooit aangelegde water, gas en elektra leidingen lopen soms op plekken waar je ze niet meer wilt hebben omdat je een muurtje wilt verplaatsen of omdat ze oud, slecht en vervangen moeten worden.
In ons huis liepen de leidingen achter voorzetwanden en verlaagde plafonds en nu de voorzetwanden weg zijn en er wat muren verplaatst en of weggehaald moeten worden, zitten die leidingen enorm in de weg.

Maar ja, haal je de gas en waterleidingen weg dan heb je bijvoorbeeld geen water en gas meer naar de geiser wat betekent dat je geen warm water meer hebt. Nu is keteltjes water koken voor een paar dagen niet erg maar een paar weken of maanden is niet prettig. Nu moet binnenkort ook de keuken eruit omdat de muur waartegen die staat verplaatst gaat worden. Dus we hadden besloten om op zoek te gaan naar een tijdelijke voorziening waardoor we toch warm water hebben voor de afwas en we kunnen douchen en we een tijdelijke (kamp) keuken bouwen zodat we kunnen afwassen en koken. Kamperen in eigen huis is leuk maar het moet geen kramperen worden tenslotte.

De Elektrische Doorstromer

Elektra blijft voorlopig op de meeste plekken in huis beschikbaar, het is onze bedoeling om overal nieuwe leidingen te trekken deze aan te sluiten op een nieuwe stoppenkast en deze dan in 1 keer om te laten zetten naar de meter. Het gas loopt over muren die weg moeten en komt niet op dezelfde plekken terug dus dat moet worden afgesloten en opnieuw worden aangelegd als de muren op de juiste plek staan.
Water willen we kunnen blijven gebruiken in de badkamer en de wc. In de rest van het huis loopt het op plekken die gesloopt worden dus dat moet afgesloten en weggehaald.

Dus het was duidelijk de warm water voorziening moest op elektra draaien en bij de badkamer komen te zitten. (zodat we kunnen blijven douchen) En dan begint de zoektocht, de naam van dit blog is wat dat betreft goed gekozen, we hebben het huis dan wel gevonden maar de zoektocht gaat door.
Elektrische boilers, elektrische geisers, hele douche cabines, we hebben van alles bekeken en niet praktisch of veel te duur voor een tijdelijke oplossing bevonden. Tot ik op een website over kampeer benodigdheden terecht kwam. En daar stond de oplossing een elektrische doorstromer, dat ik daar nu niet aan had gedacht om op die term te zoeken (sarcastisch bedoeld natuurlijk.) Er zat een kraan aan en een doucheslang met douchekop. Precies wat we zochten dus.

Hoe werkt het

Er zit een standaard 1/2 inch (of te wel halve duim in het Nederlands) ingang op voor water, daar kun je waterleiding op aansluiten. In ons geval hebben we de huidige doucheslang er op bevestigd. Daarna sluit je de elektra aan. Je maakt een keus of je water uit de kraan of uit de douche wilt laten komen. Je zet de kraan open en het knopje om te verwarmen aan en het water stroomt in het apparaat langs 2 verwarmings elementen en er komt instant warm water uit de kraan of de douche! Klaar is kees!

Dit is hem dus de elektrische doorstromer,1 aanvoerslang en 1 slang naar de douche zie foto 2

Aanvoer naar de douche + bijgeleverde douche kop.
Precies  wat we wilden dus. De kraan hangt boven het fonteintje dus das ook handig. 1 keurige tijdelijke voorziening voor elkaar. Volgende week de tijdelijke kamp keuken.

Advertentie:

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Antwoorden

  1. In Duitsland zijn dergelijke doorloopgeisers (Durchlaufhitzer) heel gewoon en in iedere bouwmarkt te koop. Wij gaan ze ook plaatsen in ons project, want ze zijn behoorlijk praktisch en goedkoop. Momenteel hebben we ook campinggas geiser, maar dat is niet echt handig, zeker als de fles leeg is als je staat te douchen

  2. Hallo, wat handig is dit zeg. Zelf met 2 kinderen is het altijd lang en onnodig wachten tot het water warm is geworden.