Betonnen vloer kamer straatkant

geplaatst in: Verbouwen | 1

Allereerst mijn excuses voor het plotseling ophouden met bloggen over de verbouwing, verbouwen is een leuke maar vermoeiende bezigheid en het enige wat ik na een dag van 8 tot 18.00 uur hard werken nog wilde doen was eten en slapen. Dat kan natuurlijk niet want een mensch moet sociale contacten onderhouden, schoonmaken, boodschappen doen enz enz en daardoor schoot het bloggen erbij in. Ik heb echter wel met foto’s de afgelopen maanden bijgehouden wat we allemaal gedaan hebben. Elke keer dacht ik deze week ga ik zorgen dat het blog weer up to date is en elke week kwam het niet van.

Voet doet het niet

Dit weekend werd ik wakker met flinke pijn onder mijn voet en mijn achillespees. Om een lang verhaal kort te maken, ik heb mijn voet overbelast en daardoor een ontsteking van de peesplaat en de achillespees opgelopen. Duur: 2 tot 6 weken. Remedie: 2 weken absolute rust en ontstekingsremmers. Daarna heel voorzichtig aan. Dat was balen omdat ik op het moment vrijwel fulltime aan het verbouwen ben, en dat komt dat nu abrupt tot een halt.

Maar zoals met alles “elk nadeel heb zijn voordeel” ik heb nu hier, op de bank, tijd genoeg om te zorgen dat het blog weer up to date is…

Vandaag het eerste deel om weer bij te werken naar het nu.

Beton in één keer storten of in delen

Het kamertje aan de tuinkant was afgegraven, de huiskamervloer was er uit en de volgende stap was om het kamertje aan de straatkant op hoogte te brengen. Planken loshalen, oude houten vloer eruit, voerbalken verwijderen, boa constrictor tegen komen, wat?

boomwortel boa constrictor

Ja, zoals op de bovenstaande foto te zien is kwamen we een wortel van onze “geliefde” Es tegen die eruit zag als of er een enorme slang door de kamer heen lag.

hakken met de bijl

en krijg die er maar eens uit, zonder brute kracht

formaat wortel

om nog even een idee te geven van het formaat van de wortel, mijn voet ernaast. Ik hoor nog die man die de boom heeft gekapt zeggen dat boomwortels niet onder een huis doorgroeien.

Voorbereidende werkzaamheden

Voor je een betonnen vloer kunt storten moet er een hoop voorbereidend werk gedaan worden, graven, graven, graven is daarbij het arbeid intensiefst. En daarbij vind je wel eens wat, wortels, puin, tegeltjes, put. Ik ben de foto’s kwijt maar we vonden nog een put. Deze put zat onder de muur van het kamertje en een deel van de gang. Het was ooit een buitenput zoals je wel op de efteling ziet, rond gemetseld 2,5 meter diep, ijzeren staaf erover en groen geschilderde deksel. Bij het bouwen van dat deel van het huis is er gewoon overheen gebouwd. Houten balk erover heen om de muur omhoog te houden en dat was het.

We moesten dus nog een put leegpompen en vullen met puin en zand, ach dat scheelde weer een puincontainer… Ook moest de muur verstevigd worden met een latei boven de put en dat was een griezelig werkje. De muur was na afloop weer stevig maar omdat er aan de gang kant waar de vloer er nog in lag ook een deel van de put zat vonden we het verstandiger om eerst het kamertje een betonnenvloer te geven en daarna pas aan de andere kant van de muur te gaan graven.

Volgorde:

  • afgraven
  • egaliseren
  • dampwerende folie eroverheen
  • tempex platen eroverheen
  • staalmatten eroverheen
  • matten aan elkaar bevestigen met ijzerdraad
  • leiding van het gas vast erin leggen
  • beton storten

tempex, staal en leiding

betonmolen

beton storten

Zo weer een klus geklaard!

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

Een Antwoord

  1. Even een paar stapjes terug dien……..