Alle begin is moeilijk en wat een vondst

geplaatst in: Leren, Verbouwen | 2

Ik kan me zo goed voorstellen dat sommigen van jullie zullen denken waar beginnen die mensen aan… Nog nooit geklust, niet perse erg handig (ook niet onhandig). Nou missschien is het naief maar wij denken dat we best wat kunnen, het in ieder geval willen proberen. Alles is te leren tenslotte…

Het belangrijkste is dat we het met plezier doen en de klussen die gevaarlijk zijn of waarbij het twijfelachtig is of we dat zelf moeten doen, dat we die uitbesteden.

Afgelopen weekend waren er twee projecten waar we aan wilden beginnen. De schutting moest weg zie “wat een licht” en we wilden beginnen met het strippen van de muren in de huiskamer. De schutting hebben we als eerste gedaan zodat we telkens als we naar buiten keken we konden zien dat er in iedergeval al 1 klus geklaard was en wat een verschil dat maakte.

Strippen van de muren

Elke eerste stap is het moeilijkst,  wij hadden nog nooit voorzetwanden gesloopt dus de eerste keer een breekijzer tussen de plint en de wand zetten vonden wij al eng. Als er maar niks instort…
Maar goed even doorzetten en het duurde niet zo heel lang dat we er wat handigheid in kregen.

 
het eerste muurtje in de huiskamer

Het duurde niet lang voor we een stukje tegel tussen de muur en het hout vonden en niet veel verder zagen we een hele bovenrand met tegeltjes.

Het leek wel alsof de hele muur met tegeltjes bedekt was geweest, zonde dat het er niet meer is. De hoek om en nu alle voorzetwanden bij de raamkozijnen weghalen. En weer vinden we tegeltjes nu een stuk meer en ook nog heel.

Wat een geweldig leuke dingen kun je achter die wandjes vinden. En het ging maar door…

Waarschijnlijk hebben er dus aan drie kanten tegeltjes gezeten en aan de vierde kant de bedstedes. We moeten nu maar eens gaan onderzoeken hoe we de tegels er heel afkrijgen en daarna wat historisch onderzoek gaan doen.  Hoe oud, waar gemaakt, en niet geheel onbelangrijk zijn ze wat waard?

Natuurlijk vonden we ook ellende, spinnenwebben van eeuwen, puin, wortels, gaten, vocht, scheurtjes, een verrot stuk vloer waar we met een voet door heen zakten enz De kamer rook naar vocht, maar we hebben opgeruimd, vloebedekking terug gelegd,de kachel aangezet, en de bank weer neer gezet. Daarna hebben we de hele avond moe maar voldaan naar onze noeste arbeid gekeken.
Wat een avontuur…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail

2 Antwoorden

  1. Wat een geweldige vondst!

  2. Jazeker, natuurlijk hebben we ook andere (wat minder leuke) dingen gevonden, waarover meer in de volgende blog. Maar dat zullen jullie daar ook wel hebben, het zijn nu eenmaal oude huizen…