Wachten op een recreatie vergunning

geplaatst in: Friesland, Paesens | 0

Als je een huis niet voor permanente bewoning wilt gebruiken, heb je een ontrekkingsvergunning of met andere woorden een recreatievergunning nodig. Sommige gemeentes doen daar heel moeilijk over en andere zijn een stuk soepeler. Toen we nog in Zuid West Friesland aan het zoeken waren werd ons al duidelijk dat in sommige gemeentes de regels zo streng waren dat ze liever een huis jaren leeg lieten staan en het lieten verkrotten dan dat ze een vergunning afgeven. De reden ervoor is dat er angst is dat sommige dorpen in de winter uitgestorven zijn omdat er dan geen toeristen zijn. Andere gemeenten kiezen er juist voor om die huizen wel een vergunning te geven om lange leegstand te voorkomen.

Wij hadden bij de koop van de woning maar 1 voorbehoud namelijk de recreatievergunning. Aangezien we de komende tijd nog gebonden zijn aan Amsterdam is permanent verhuizen naar Friesland (nog) geen optie. We hebben dus meteen na overeenkomst van de prijs een brief (en een mail) naar de gemeente gestuurd met een verzoek voor een recreatie vergunning.

Gemiddelde wachttijd 4 tot 6 weken.

1 week later niets, ook geen bevestging van ontvangst mail of brief
2 weken later niets, ook geen bevestging van ontvangst mail of brief
3 weken later niets, ook geen bevestging van ontvangst mail of brief
dus de verkopende makelaar maar eens gebeld of hij niet eens kon navragen.
2 dagen later had de gemeente de woning bezocht en was er direkt een uitspraak…
Met een enorme opluchting lazen we de brief van de gemeente dat dat we de verguning kregen.

Inmiddels waren de bewoners verhuisd naar de aanleunwoing en heeft de familie het huis helemaal leeggehaald en schoongemaakt. Op 24 Februari was het zover. Bij de notaris hebben we de overdracht gedaan en de sleutels gekregen.

 
Een half uurtje later konden we voor het eerst de achterdeur open doen met onze eigen sleutel. (foto: Neef  JuvaHo)

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail