Verder naar het noorden

geplaatst in: Friesland | 0

Iets verder naar het Noorden ligt Zurich, Zurich Friesland dan wel. Het eerste dorp links van de afsluitdijk, leuke huisjes, aan de Waddenzee dijk, een uur rijden vanaf Amsterdam en vlak bij de afsluitdijk. Vlak bij de afsluitdijk? Ja heel dicht bij de afsluitdijk en ook heel dicht op de snelweg en dat was toch wat minder. En zo dicht op de snelweg en dan nog steeds fikse prijzen? We gaan nog maar iets noordelijker kijken. Kimswerd, Harlingen nog hoger?

Haven Lauwersoog

Toeristisch genoeg? 

Bij veel plaatsen en huizen was o.a. een belangrijke vraag of het wel verhuurbaar zou zijn. Is het dorp mooi genoeg, het huis, de omgeving is er genoeg te doen en te beleven? Wij merkten dat hoe hoger we kwamen het aantal interessante plekken en vooral de natuur-gebieden af namen. Natuurlijk is de waddenzee 1 heel groot natuurgebied maar dat is niet vanuit elke plek te beleven.

Lauwersmeer gebied 

Het werd tijd om de landkaart eens op een andere manier te gaan bekijken waar zijn de mooie gebieden aan de waddenzee kust. We waren al eens een visje wezen eten in Lauwersoog maar dat was inderdaad een prachtige omgeving. Het dorp uit een vissershaven, de boot naar Schiermonnikoog en een hele sloot aan recreatie “dorpen” waar we absoluut niet naar opzoek waren. Aan het Lauwersmeer zelf, wat een prachtig natuur en watersport gebied is zitten niet veel dorpen. Oostmahorn is een piepklein dorp wat alleen op de kaart lijkt te staan omdat er enorme recreatie dorpen omheen liggen, met jachthavens en stacaravans met uitzicht op het meer (wat overigens wel prachtig is natuurlijk) De omgeving heeft wel al aangetoond dat toeristen er graag heen gaan en de omgeving is geweldig, zowel het Lauwersmeer als de Waddenzee binnen handbereik, de moeite waard om daar een lang weekend een mini-vakantie te houden en de omgeving te verkennen…

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail