Ondertussen in de voortuin….

geplaatst in: Tuin | 0

De “Beul uit Alkmaar” kwam een paar dagen langs en daar moet je natuurlijk gebruik van maken en extra kracht is altijd welkom om een zwaar klusje aan te pakken.

Als eerste de bast van de boom verwijderd, want die bleef maar uitlopen. Dat was een leuk klusje, met breekijzers en allerhande gereedschap werd de stam mooi kaal en hij was zo licht van kleur dat hij bijna licht gaf. Rond de wortels was de boom het moeilijkste te ontbasten.

sdr
dav

Daarna de 75 kilo wegende steenschotten erin, die moesten natuurlijk wel goed waterpas liggen, dus stenen eronder om alles gelijk te krijgen. Steenschotten zijn azobe planken die met ijzeren staven aan de binnenkant en een metalenrand bij elkaar gehouden worden. Ze worden in steenfabrieken gebruikt om de bakstenen te laten uitdrogen. En ze zijn heeeeeeeeel zwaar, dus om ze precies op de goede plek te krijgen was een aardige klus.

Wij vonden het zelf een geweldig alternatief voor bestrating. Niet heel erg duur en we kregen er een echt strandachtig gevoel bij. In de loop der weken erna waren er wel wat buren die vroegen wanneer we die vlonders nu eens weg gingen halen en wanneer de bestrating kwam. Gelukkig waren er ook buurtbewoners die het helemaal snapten en het wel wat vonden hebben.

De volgende stap was het plaatsen van paaltjes (verschillende kleuren en formaten hout] waarvan wij zelf vinden dat ze enige gelijkenis vertonen met de paaltjes achter de dijk. Gronddoek en grind erin en we hadden een pad naar de voordeur.

In dezelfde maand kwam er ook nog gezellige hulp uit Hoofddorp. Waarbij ook Camino de hond goed kon helpen met spitten.
Wat fijn dat er na het omwoelen van de grond er ook eindelijk wat plantjes in gezet konden worden. Het begint ergens op te lijken.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail