Moestuin moet wijken voor praktisch gras

geplaatst in: Tuin | 0

We hebben er goed over nagedacht maar een moestuin maken van het achterste en grootste gedeelte van de tuin is op dit moment gewoon geen optie. We moeten teveel binnen doen en als we dan lekker buiten zitten uit te puffen willen we er ook wel een beetje van genieten. De buren hebben ook veel gras en schuin aan de overkant staan natuurlijk de lammetjes in de wei dus denken wij dat gras op dit moment de beste optie is.  Op dit moment, want reken maar dat we er in de toekomst wel een echte tuin van zullen maken.

In dat deel van de tuin zitten wel een stuk of 8 boomstronken die ooit bij de grond zijn afgezaagd en nooit zijn weggehaald en dat gaan wij nu ook niet doen. We laten ze zitten tot we de tuin voor echt gaan opknappen en zaaien er gewoon omheen. Het is nu gewoon teveel werk en ach het staat wel rustiek.

Spitten of Grondfreesmachine

Nou daar viel niet lang over na te denken. Dagen spitten of in een paar uur alles netjes omgewoeld en fijngemaakt. De grondfeesmachine dus, die moesten we wel even ophalen (op zaterdag voor 12.30) in Leeuwarden. En na de perikelen in de milieustraat was zo’n eind (ruim drie kwartier) wel een beetje eng. Gelukkig is alles goed gegaan en hebben we thuis meteen gebruik gemaakt van het mooie weer en heeft mivaho de hele moestuin gefreesd om de boomstronken heen en heb ik de aardbeien gered die de buurvrouw er voor ons in had laten zitten.

Aankomend weekend gaan we aanstampen en gras zaaien en goed sproeien natuurlijk. Misschien moeten we de buren nog even lief aankijken of die het volgende week ook nog een keer kunnen sproeien. Zullen we meteen ook wat foto’s maken.

Het ziet er nu in ieder geval al een heel stuk netter uit, we zullen in ieder geval 1 bedje met aardbeien gaan maken, een deel plantjes van A uit Hoofddorp en een deel van de buurvrouw. Hopen dat dat nog gaat lukken want we zijn wel een beetje laat natuurlijk.

Heerlijk dat het zo opknapt, kunnen we daar vast lekker van genieten deze zomer.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail