Isolatie: Wol op het dak

geplaatst in: Verbouwen | 0

Nu vrijwel alle voorzetwanden en dakpanelen zijn verwijderd, zijn we druk bezig met uitzoeken wat de beste isolatie is voor het huis. Het huis is 200 jaar oud dus we zijn er van uitgegaan dat er geen isolatie in het huis zat.

Toen we het huis kochten heeft de vorige eigenaar ons wel verteld dat het dak geisoleerd was, tussen het dakbeschot en de pannen zou wol liggen. Okay dachten wij toen, nog nooit van wollen isolatie gehoord, dus dat zal er dan al wel een tijd opzitten. Ook onze aannemer zei dat hij daar nog nooit gehoord van had. Dus we gingen er maar vanuit dat we het hele dak moesten isoleren.

Alles blootleggen heeft voordelen

Nu we boven de kamertjes hebben verwijderd en alles hebben terug gestript tot de spanten en gordingen ( ja je leert nog eens wat terminologie), dat zijn de verticale en horizontale dakbalken, kunnen we meer zien.

bron: wikipedia

Nou ja we zien voornamelijk het dakbeschot. In het oude deel zijn het mooie planken en in het oude deel is het gemaakt van underlayment (een soort multiplex). Nu zijn  er twee plekken waar we de pannen kunnen zien en dat is bij de ombouw van de raampjes. Alleen kunnen we er net niet tussen gluren. Dus mobieltje ertussen en blind wat foto’s gemaakt en wat zien wij daar?…

Wol

Ja geen schapenwol zoals onze associatie was, maar glaswol, keurig nette, heel normale, gele glaswol. Dat we daar zelf nou nooit aan gedacht hebben…

glaswol dakisolatie
glaswol dakisolatie

dak geisoleerd  met glaswol
dak geisoleerd met glaswol

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail