Een huis aan de zee

geplaatst in: Friesland | 0

De eerste plek om te gaan kijken is natuurlijk Funda. Instellen van wat je wilt en wat je kunt betalen (hier voor de hoognodige privacy even gewist) en tja geen huis te bekennen aan de kust.

De voor ons betaalbare huisjes staan in Zeeland, Friesland en Groningen. Sorry voor de Zeeuwen maar voor ons valt Zeeland af, het zou betekenen dat we voor en na elk ontspannen weekendje weg eerst de hele randstad door moeten ploeteren voor we kunnen gaan uitrusten en dat is nou juist niet de bedoeling.

Kust mag dat dan ook een binnenkust zijn?

Is het IJsselmeer of de Waddenzee wel echt zee genoeg? Dat is dan de volgende afweging dus…. op vakantie naar Laaksum aan het IJsselmeer 

Het werd snel duidelijk, het ging ons niet perse om de golven, maar om de weidsheid van het water en het land. Het ging om de rust en de schoonheid van de leegte. Nu zijn wij geen types die van de zomer houden, alle seizoenen behalve de zomer vinden we heerlijk, liever lekker ingepakt in de vrieskou dan niet weten waar we het moeten zoeken van de warmte. Dus een vakantie in begin januari vinden wij heerlijk en inderdaad heeeeel rustig.

IJsselmeer en Waddenzee kust zijn dus goedgekeurd, welke dorpen staan in onze top 10 en waarom.

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail