Dakramen als sluitpost

geplaatst in: Verbouwen | 0

Weinig geblogt de afgelopen maand, maar wel heel lekker geklust en genoten.

De verdieping is nu volledig gestript en het is echt een enorme ruimte geworden. Natuurlijk worden er uiteindelijk wel weer twee grote slaapkamers gerealiseerd maar daar wordt nu de hele zolder voor uitgetrokken en niet de helft. Er is meer dan genoeg ruimte (95 m2 vloeroppervlak voor 2 grote slaapkamers, 1 toilet en 1 badkamer met douche en wastafel. Omdat het een puntdak is, is het natuurlijk onmogelijk om het gehele vloeroppervlak te benutten maar we willen met slimme bergruimte en indeling alles zo ruimtelijk mogelijk houden.

verdieping van links

verdieping van rechts

Je hebt ramen en Ramen

Er zitten nu 3 kleine dakraampjes (van een soort plastic) in het dak, en als er toch aan het dak wordt gewerkt laten we die weghalen en de gaten weer dichtmaken met dakpannen. Uiteindelijk is het de bedoeling dat er in elke kamer 2 hele hoge dakramen komen zodat we uitzicht krijgen op de dijk. Die kant ligt aan de achterkant van het huis, op het noorden zodat we niet alle warmte binnen krijgen in de zomer. Verder komt er ook nog zo’n raam recht tegenover de trap opgang zodat je bij elke stap omhoog meer uitzicht te zien krijgt.

Ik zeg erbij uiteindelijk, want die ramen zijn de sluitpost van onze begroting als we genoeg geld hebben komen ze er meteen in aan het eind van de verbouwing, hebben we niet meteen genoeg geld dan is dat voor fase 2, als we weer wat geld gespaard hebben.

Heel veel fikkies stoken

Er is een enorme hoeveelheid hout van de verdieping gekomen, de gehele constructie van skelet met gipsplaten wanden en plafonds was van houten balkjes gemaakt. We hebben het meeste met een zogenaamde alleszaag in handzame (of te wel brandbare) stukken gezaagd en de echt lange balken in de schuur gelegd voor verdere verwerking. Deze moeten nog met de afkortzaag gedaan worden.

We hebben voor 12,50 een mooie schone oliedrum gekocht (waar alleen zonnebloemolie ingezeten heeft en geen andere rommel) en MivaHo heeft daar een een mooi gat in gemaakt aan de onderkant zodat het vat goed trekt. ’s Avonds een lekker fikkie gestookt en onder het genot van goed gezeldschap van IrWi en een fles port enorm genoten. Super!

Er is zoveel gebeurd dat het allemaal niet in 1 blogje past, morgen weer verder. 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail