Bovenverdieping een grondige aanpak

geplaatst in: Verbouwen | 0

Nog even om het geheugen op te frissen dit was de bovenverdieping toen we het huis kochten.

En dit toen we begonnen met strippen van de aftimmering

We hebben tijdens het werk aan de benedenverdieping boven gebivakkeerd.

Maar uiteindelijk was het tijd om de boel ook hier aan te pakken. Als eerste de muur waar de schoorsteen stond. Deze muur sloeg vocht door voordat hij opnieuw gevoegd werd. Dit verbeterde de vochtigheid aanzienlijk maar droog was de muur nog steeds niet te noemen. Dus het was zaak om deze muur net zo aan te pakken als we beneden hebben gedaan. Een nieuwe muur op afstand van de oude van deltadoek, houtskelet, isolatie en gipsplaat.

door-slaande-muur deltadoek nok isoleren-buitenmuur

Een hoop hout voor zo’n muurtje en er zou nog veeeeeel meer hout in moeten komen op de bovenverdieping voor, knieschot, tussenmuren etc etc…

Tussenmuren en knieschotten beginnen op dezelfde manier met houten skeletten.

hoge-binnenmuur slaapkamer-muur-bouwen werkkamer-muur

Door het aanbrengen van zo’n geraamte krijgt de ruimte een geheel ander gevoel. Het wordt kleiner en je gaat twijfelen over de grote van kamers, kasten en ruimte onder het knieschot. Is de kast niet te groot, 2 of toch 3 kamers want de werkkamer wordt wel erg groot zo. Uiteindelijk is het beste om toch gewoon door te gaan en dan komt de grootste verandering…

Gipsplaten

slaapkamer-muur gipsplaten knieschot-met-luikje

De raampjes die er inzaten toen we huis kochten, waren de oorzaak van tocht en vocht, we hebben ze dus door de aannemer laten dichtmaken. Op de hele bovenverdieping was dus maar 1 raam over (aan de kant van de oprit). En met het plaatsen van het gips werd de achterste kamer (de toekomstige slaapkamer) meteen helemaal donker. Vanaf nu werken met bouwlampen aan dus…..

 

Facebooktwitterredditpinterestlinkedinmail